Luchtfotografie

In het verleden was het maken van luchtfoto’s een kostbare zaak. Met de komst van Unmanned Aerial Vehicles - UAV’s, beter bekend onder de naam drones, is daar verandering in gekomen.

De drones voor luchtfotografie of -video’s, zijn speciaal ontworpen voor deze specifieke toepassing. Met een optimaal resultaat, voor een aantrekkelijk tarief. En vooral snel inzetbaar en met een minimum aan overlast voor de omgeving. Voor bepaalde toepassingen worden modelvliegtuigjes ingezet, meestal zijn het echter kleine helikopters. De “schone” energie is afkomstig van herlaadbare lichtgewicht accu’s.

Met beide benen op de grond worden de mooiste luchtfoto’s gemaakt. Van kwalitatief hoogstaand niveau. Indien gewenst kan de drone geheel autonoom vliegen; op dezelfde hoogte stil blijven hangen en zonder hulp van buitenaf terugkeren en landen dicht bij de startplaats.

Technisch zijn er weinig beperkingen: Om mooie foto's te maken kiezen we bij voorkeur voor droog en helder weer. Veilig vliegen kan met windsnelheden tot maximaal 40 kilometer/uur. De vlieghoogte is, over het algemeen, begrensd op 100 meter. Ruim voldoende voor mooie overzichtsfoto's van uw object.

Icarus Solutions overweegt de aanschaf van een eigen drone. In de voorbije jaren is er een nauwe samenwerking ontstaan met een ervaren partner, met uitstekende professionele equipment.

Straks kunt u over onze schouder meekijken. En zelf bepalen hoe uw opnames er uit gaan zien.