Digitaliseren

Tegenwoordig fotograferen we digitaal; met tablet, smartphone of geavanceerde camera maakt u mooie foto's die meteen bekeken en gedeeld worden. Enkele decennia geleden ging dat nog heel anders. Foto's, meestal in kleinbeeldformaat en dia's. Na het maken ongeveer een week wachten tot je de afdrukken in handen had. De negatieven en dia's liggen, net als de oude fotoalbums, veilig opgeborgen ergens achterdoor in een kast. Herkent u dit? Toch jammer dat die oude herinneringen nauwelijks nog toegankelijk zijn in het snelle digitale tijdperk.

Icarus Solutions biedt de mogelijkheid uw oude negatieven of dia's te digitaliseren. Voordelig en snel. Een kostenindicatie vind u hier. U ontvangt het beeldmateriaal netjes gescand met professionele apparatuur en afgeleverd op een USB-stick. Geschikt om mooie foto's af te drukken. Desgewenst kunt u het afdrukken op hoge kwaliteit fotopapier aan ons toevertrouwen.

Daarnaast is het mogelijk om oude foto's te dupliceren en indien nodig te retoucheren.

U kunt gerust zijn. We beschikken over professionele scanapparatuur en behandelen uw beeldmateriaal met zorg. Na het digitaliseren ontvangt u de originelen weer terug in de staat waarin u ze aanleverde.

Technische specificaties scanner:

- Resolutie 7200 dpi
- Kleinbeeldfilmstrips 35 mm film (afbeeldingsmaat 24 x 36 mm)
- Andere negatiefformaten in onderzoek
- Dia's 5 x 5 cm
- Digitaal stof- en krasverwijderen
- Digitale kleurcorrectie en beeldoptimalisering
- Digitale correctie van storende filmkorrel
 
- Scannen van foto's tot A4 formaat.

Hoge-kwaliteit afdrukken mogelijk tot formaat A3+ op diverse papiersoorten met kleurechtheid tot wel 100 jaar.