Luchtfotografie

In het verleden was het maken van luchtfoto’s een kostbare zaak. Met de komst van Unmanned Aerial Vehicles - UAV’s, beter bekend onder de naam drones, is daar verandering in gekomen.

De drones voor luchtfotografie of -video’s, zijn speciaal ontworpen voor deze specifieke toepassing. Met een optimaal resultaat, voor een aantrekkelijk tarief. En vooral snel inzetbaar en met een minimum aan overlast voor de omgeving. Voor bepaalde toepassingen worden modelvliegtuigjes ingezet, meestal zijn het echter kleine helikopters. De “schone” energie is afkomstig van herlaadbare lichtgewicht accu’s.

Met beide benen op de grond worden de mooiste luchtfoto’s gemaakt. Van kwalitatief hoogstaand niveau. Indien gewenst kan de drone geheel autonoom vliegen; op dezelfde hoogte stil blijven hangen en zonder hulp van buitenaf terugkeren en landen dicht bij de startplaats.

Technisch zijn er weinig beperkingen: Om mooie foto's te maken kiezen we in ieder geval voor droog en bij voorkeur voor helder weer. Veilig vliegen is mogelijk tot Windkracht 3 tot 4, stabiel weer met weinig wind leidt tot scherpere foto's. De vlieghoogte is, over het algemeen, begrensd op 50 meter. Ruim voldoende voor mooie overzichtsfoto's van uw object.

Icarus Solutions kan snel inspelen op uw verzoek, straks kunt u over onze schouder meekijken. En zelf bepalen hoe uw opnames er uit gaan zien.