Pico

Het eiland Pico, genoemd naar de hoogste berg van Portugal, de "Pico Alto", is een reis waard. Zo lezen we tenminste in enkele reisboeken. Of dat echt zo is kunt u beoordelen aan de hand van enkele foto's hieronder... Natuurlijk kunt u een paar dagen Pico combineren met een bezoek aan enkele andere eilanden van de Azoren. Faial en São Jorge liggen immers dichtbij.

De beklimming van de 2.351 meter hoge vulkaan is een onvergetelijke belevenis. Wanneer je conditie dat toelaat natuurlijk. Verder is Pico bekend als een van de beste plekken om walvissen te spotten; dit niet alleen van de Azoren, de wateren rondom Pico en Faial genieten wereldbekendheid waar het gaat om Whale Watching.

 

Verder vind je op Pico enkele oude wijndorpjes, mooie picknickplekken en zandstrandjes, natuur en rust. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen...

Hike
Distance (kilometers)
Time, estimated (hh:mm)
Map preview GPS data
.gpx format
GPS data
.kml format
Nesquim (roundtrip)
6,5 kilometer
4:00 h.
Santa Luzia
9,1 kilometer
2:45 h.
Pico Alto
6,7 kilometer
5:00 - 8:00 h.
São Roque do Pico
8,6 kilometer
3:30 h.
Baia de Canas
8,8 kilometer
3:15 h.

 

Na het downloaden van de gps-gegevens uit de bovenstaande tabel kunt u de route bekijken, bijvoorbeeld met de applicatie POI Viewer 10. Wilt u straks niet verdwalen dan is overzetten naar uw Garmin gps (.gpx) of smartphone (.kml) handig.

Bekijk mijn video met luchtopnames gemaakt tijdens een dagtocht naar Pico

Benieuwd naar het weer op Pico? Volg het hier.

Gaat u liever naar Faial? Klik dan hier...

Onze reis was in juni 2019.

Bultrug - Foto: Hans van Klinken